Ana içeriğe atla

BAD

Sarma içlerinin daha suluca olup lahana veya asma yaprağına sarıp yenmesidir. Bunu hanımlar yapar ve yerler, öğün yemeği olmayıp bir arada eğlenmek amacıyla hazırlanır. İçine az et (çünkü çiğ etten yapılıyor) veya hiç et konmadan bol maydanozlu yeşil soğan ve biberli domates hazırlanır. Bad alışkanlığı olan hanımlar zaten yaprak ve lahana sarması yaparken sonunu sarmayıp bad olarak da yerler. Zaten sarma tek kişinin değil evde birkaç kişinin yardımıyla yapılan yiyeceklerdir. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sivas'ta Philips bayii

via Sivas Herfene http://bit.ly/2eAxjKC

Tavra deresi

via Sivas Herfene http://bit.ly/2dEX7W8

ESKİ SİVAS ''HALFELİK CİVARI'' MUNDAR IRMAK İLE MISMIL IRMAK BURADA BİRLEŞİRDİ. Mustafa Cılga paylaşımıdır.

via Sivas Herfene http://bit.ly/2odjen7